Az alap a zabpehely, ami mellé bármilyen magot vagy aszalt gyümölcsöt tehetünk. Jól záródó fém dobozban sokáig eláll.
Hozzávalók 25 darabhoz :
300 g
zabpehely
50 g
napraforgó mag
50 g
szezámmag
50 g
kókuszreszelék
50 g
mandula
150 g
aszalt vörös áfonya
200 g margarin
270 g
méz
150 g
nádcukor/barna cukor
1 tk.
vanília kivonat
A margarint és a mézet kíméletesen összeolvasztjuk,
majd belekeverjük a cukrot is, addig keverjük, míg elolvad benne, hozzáadjuk a
vanília kivonatot, majd lezárjuk a lángot alatta. A szárazanyagokat vegyítjük,
majd a mézes vajas cukros keverékkel
alaposan összekeverjük. A ragacsos masszát sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
160 fokos sütőben 35-40 perc alatt arany barnára sütjük, ha nagyon pirulna a
teteje, akkor sütés közben letakarjuk egy alufóliával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése